SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

 

Spor Yöneticiliği bölümü lisans programı, teorik ve uygulamalı derslerle birlikte 4 yıllık eğitim süreci sonunda tamamlanmaktadır.

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara lisans diploması ile birlikte spor yöneticisi unvanı verilmektedir.

Spor Yöneticiliği Bölümü'nde eğitim alacak öğrencilerin, temel işletme ve yönetime ilişkin bilgi ve becerileri edinmelerinin yanında bu birikimlerini sporla ilişkilendirecek vizyonu kazanmaları amaçlanmaktadır.

Spor Yöneticiliği Bölümü'nün amacı, sporun başlı başına bir sektör olduğu fikrinden hareketle bu sektörün yönetim kademesinde yer alacak yöneticiler yetiştirmektir. Bölüm, bireysel sporlara ve takım sporlarına giriş, spor medyası, spor hukuku, sporda sponsorluk anlaşmaları, uluslararası spor mevzuatı, işletmenin temelleri, sağlık psikolojisi, spor etkinlikleri ve organizasyonu, işletme iletişimi, sporda pazarlama teknikleri, sporda pazar analizi gibi konulara yer vermektedir.

Çalışma alanlarımız; Spor Yöneticiliği lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, özel ve kamu sektöründe çalışma fırsatı elde edebilmektedir. Bu programın mezunları spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bu program mezunları pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetimi departmanlarında çalışabilmektedir. Bunların dışında aldıkları bilgiler doğrultusunda girişimci ruh ve potansiyele sahip olan mezunlar spor yönetimi ile ilgili tüm konularda kendi işlerini kurabilme ve alandaki boşluğu doldurabilmektedir.

 

Spor Yöneticiliği Program Amaçları

  1. Evrensel bilgi ve kavramları uluslararası standartlar çerçevesinde mesleğine uygular.
  2. Yenilikçi bir bakış açısıyla, spor örgütlerinin yönetimi, birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, iç ve dış paydaşlar, ekonomi, finans, politika ve stratejileri konularına hakim olarak mesleğini sürdürür.
  3. Çağdaş bir bakış açısıyla proje ve çözüm üretir.
  4. Sosyal sorumluluk bilinci ile toplumun fizsiksel aktiviteye yönelik ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilecek faaliyetleri planlar, organize eder ve yönetir.
  5. Spor kültürünün topluma ve gelecek nesillere aktarılmasında rol oynar.
  6. Organizasyonların en iyi şekilde gerçekleşmesi için multidispliner alanlarla çalışır.
  7. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder ve bu doğrultuda güncel kalır.
  8. Gerçekleşecek organizasyonların içinde bulunan bireylerin gelişimini sağlar ve takip eder, yönlendirme ve koordinasyona yönelik becerileri kazandırmaya çalışır.